استرس سن بلوغ را تغییر میدهد
امروزه تعدادی از یافته های پژوهشگران نشان میدهند که بین سن بلوغ و میزان احتمال ابتلا به بعضی بیماری ها رابطه معنا داری وجود دارد. بر اساس این مطالعات با بلوغ پیش رس در افراد ، درصد احتمال بروز اختلالات خلقی بالا رفته و همچنین احتمال اعتیاد به مواد مخدر و فعالیت زیاد جنسی و متعاقب آن در دختران حاملگی های نا خواسته بیشتر به چشم میخورد .
از نکات بر جسته و بسیار قابل تامل در نتایج این تحقیق اینکه آنچه سرعت بلوغ را در افراد کم و زیاد میکند میزان استرس دریافتی در دوران رشد و پیش ازدوره نوجوانی و همچنین نحوه فرزند پروری والدین این دسته از افراد گزارش شده است .
نوجوانانی که در دوران کودکی و پیش نوجوانی در محیط خانوادگی زندگی میکرده اند که در آن به نوعی فشار ، اضطراب و سختی تجربه شده است احتمال اینکه زود تر بالغ شوند بیشتر میگردد که خود این پیش رسی بلوغ باعث مشکلات روحی و نیز بدنی برای فرد شده سلامت او را میتواند مورد تهدید قرار دهد.
وقتی صحبت از محیط استرس زا میشود باید به فاکتور هایی مثل : فقر ، افسردگی والدین ، مشاجرات خانوادگی ، روابط معیوب فرزند پروری و ناتوانی والدین از برقراری رابطه منطقی با فرزندان و نیز عدم حس امنیت و حمایت از جانب فرزندان اشاره کرد.
به ادعای ژورنال رشد کودک ، بچه هایی که در دوران کودکی خود درمحیطی رشد کرده اند که در آن حمایت ونظارت هر دو والد موجود بوده ، پدر و مادر بری از افسردگی بوده و روابط فی مابین زن و مرد هم حسنه ذکر گردیده است ، این دسته از فرزندان فرایند اولیه تغییرات هورمونی و علایم صفات ثانویه جنسی را دیر تر نمایان گرند. از سویی از آنجا که بلوغ پیش رس با احتمال ابتلا به بعضی بیماری ها رابطه مند است لذا پیش بینی میگردد فرزندانی که در محیط امن پرورش یافته اند استرس کمتری را تجربه کرده دیر تر بالغ شده و از سلامت روانی – بدنی بهتری بهره مند گردند.