چاقی و لاغری و سکس
Obesity and sex drive
چاقی و لاغری و سکس
مقوله وزن و تاثیراتِ بیش بود یا کمبودِ آن در سلامت تن و روان انسانها ، از دیر باز همواره موضوع علاقه محافل علمی به شمار می آمده است . لیکن بررسی اینکه آیا بین کمیت حجم چربیهای بدن و رفتار جنسی رابطه ای میتواند وجود داشته باشد ، سوالی است که اخیراً عده ای از پژوهش گران در صدد پاسخ به آن بر آمده اند. یافته های مطالعاتی موید آنند که هر گونه افراط و تفریط وزنی رابطه مستفیمی با افزایش فعالیت جنسی دارد . بدین معنا که چه زیاد بودن وزن و چاقی زیاد و چه کم بودن وزن و لاغری شدید ، سبب افزایش احتمال برقراری رابطه جنسی شده است . بسیاری از نوجوانان و جوانانی که به نوعی بنا بر استانداردهای بهداشتی عنوان چاق و یا لاغر لقب گرفته اند در گزارشات به عمل آمده از آنها ، نوعی بیش فعالی جنسی را در شرح حال زندگی جنسی از خود نشان داده اند
بنا بر تحقیقی که تیم پزشکی دانشگاه پیترزبورگ مدیریت آنرا به عهده داشته است ، جوانانی که در دو سوی منحنی وزنی خود را فرض میکردند بیش ازافرادی که خود را معمولی ارزیابی میکردند ، درگیر فعالیت های جنسی خطرناک و ریسکی شده بودند. نکته قابل ذکر اینکه هر اندازه فرد خود را از استاندارهای مورد قبول وزنی دور میبیند بی مهابا تر تن به برقراری رابطه جنسی میدهد و در این راستا برای اخذ توجه شریک جنسی حتی ممکن است از وسایل پیشگیری از بارداری استفاده ننموده و یا لزومی به رعایت نکات مقابله با بیماریهای مقاربتی در خود احساس نکند.
از 7000 هزار دانش آموز دبیرستان در مورد نحوه برقراری رابطه جنسی و اینکه آیا در هنگام سکس از وسایل پیشگیری از حاملگی استفاده میکنند یا نه سوال شد و همزمان وزن این افراد هم مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت این نتیجه بدست آمد که افراد چاق و افراد خیلی لاغر شرکا ء جنسی متعدد تری را عوض کرده و در انجام رفتار جنسی ریسکی تر عمل نموده اند. نکته قابل تامل اینکه تعدادی از این افراد که از نظر وزنی متعادل بودند لیکن خود را چاق و یا خیلی لاغر فرض کرده بودند در زمره افرادی قرار داشتند که رفتار جنسی ریسکی میداشته اند . این یافته بار دیگر پرده از مفهوم واقعی مقبولیت اجتماعی و تاثیر استاندارهای اجتماعی بر تعریف این مقبولیت بر میدارد که چگونه استاندارد های فرهنگی تعریفی از جذابیت و مقبولیت به افراد جامعه تلقین میکند که فرد همواره خود را مجبور به رعایت آن احساس کرده و تلاشی فراوان در جای گرفتن در آن چار چوب از خود نشان میدهد . جالب اینکه اغلب افراد علی رغم اینکه از تناسب اندام برخوردارند پیوسته خود را در زیر و یا بالای منحنی وزنی محک میزنند . از آنجایی که رسانه های گروهی تاکید بسیار زیادی دارند که تنها سایز مورد قبول جامعه سایز 6 میباشد و چنانچه فردی با اضافه وزن مواجه است باید با زندگی جنسی خود خدا حافظی کند و اصولا مقوله” چاقی و جذابیت ” مثل آب و روغن دو موضوع ترکیب نشدنی هستند ، پاره ای از افراد که تلاش خود را برای تناسب اندام بیهوده می انگارند از طریق برقراری رابطه جنسیه ریسکی سعی در جلب توجه از دست رفته خود میکنند .
انتشار نتایج این تحقیق هشداری است به خانواده ها ، مراکز تعلیم و تربیت و مدارس و همچنین مسئولین امور فرهنگی جوامع که تلاش بیشتری در جهت حذف تاثیرات مخرب رسانه های گروهی مبذول دارند . باشد که روزی تعریف مقبولیت اجتماعی از سایز بدن به سایز خزانه معلوماتیارتقاء یابد.
Maryam Mohebbi Ph.D
www.maryammohebbi.com
905.597.1622