بهترین هدیه به زن برای روز والنتاین
بهترین هدیه به زن برای روز والنتاین
برای اکثر افراد انتخاب هدیه کاری است بس دشوار چرا که تهیه آنچه که بتواند به بهترین شکل ممکن بازگو کننده میزان علاقه و احترام هدیه دهنده به دریافت دارنده باشد نکات خاصی را دربطن خود مستتر دارد. این فرایند علی الخصوص زمانیکه قرار است پیشکش کننده مردان باشند از حساسیت ویژه ای برخوردار میگردد. این پدیده واقعیتی است که در این ایام ولنتاین غا لب مردان تجربه گر آن میباشند و لذا ساعاتی را که در مراکز خرید در پی پیدا کردن بهترین ها مصروف کرده اند به روشنی در خاطر دارند . نظر به اهمیت موضوع و نقشی که فرهنگ هدیه در سلامت و بهبود روابط بین فردی میتواند داشته باشد لذا روان شناسان و پژوهشگران علوم رفتاری از دیر باز در صدد بررسی تاثیر و تاثرات این سنت جهان شمول بوده اند. در راستای مطالعات انجام پذیرفته از نکات جالبی که توجه محققین را به خود جلب کرده است یکی اینکه معمولاً مردان بنا بر علائق شخصی خود بر روی پاره ای از هدیه ها مهر تایید میگذارند و این بدان معناست که به عنوان نمونه برای فردی که خود از داشتن مدل خاص اتومبیل احساس لذت میکند و همواره در تملک داشتن و استفاده از آنرا در ذهن دارد احتمال اینکه برای خوشحال کردن همسر خود خرید اتومبیل را در راًس اولیت ها قرار دهد بیشتر است . به همین منوال برای مردی که زمین و خانه سرمایه های ارزشمند یک زندگی محسوب میگردد و از آن خود داشتن خانه پر بها ارزشیابی میشده است احتمال اینکه همسر خود را با سند زمین یا کلید خانه خوشحال کند بسیار قابل پیش بینی است . در اتنخاب دسته دیگری از مردان زیور آلات است و چنانچه میدانیم از دیر باز یکی از علائق وافر زنان به دریافت طلا و جواهرات میبوده است که بر پایه نظریه روان شناسی تکاملی به شکلی کاملاً نهادینه شده زن میل به انباشتگی پشتوانه اقتصادی دارد که بتواند در شرایط خاص و ویژه ای که ناتوان در اداره زندگی خود و فرزندان میباشد بتواند از این پشتوانه استفاده کند لذا از این پس برای زن مردان به دو دید نگریسته خواهند شد دسته ای از مردان که تامین کننده این حمایت اقتصادی میتوانند باشند و تظاهرات این توانایی را در غالب پشکش کردن شئ ارزشمند چون طلا و زر به نمایش میگذارد و گروه دیگر مردانی که از برآورده سا زی این نیاز درونی زن سر باز زده و از دید زن صرفاً برای اطفاء میل جنسی به طرف زن گرایش نشان میدهند. نکته عمیق و ارزشمندی که امروزه محققین علوم روان شناسی تکاملی بدان تاکید میورزند اینکه علاقه و توجه جنس مونث به زیور آلات نه صرفاً برای تامین اقتصادی خود و فرزند بلکه در نفس رفتاری است که در پی آن مرد پول زیادی را برای شی که حتی ممکن است پشتوانه اقتصادی نیز به همرا نداشته باشد حاضر است مصروف دارد . پشتوانه این مدعا حجم وسیع جواهرات سنگین قیمتی است که هیچگاه الزاماً چشمداشت مادی ، زن به آن نداشته و نقش اقتصادی خاصی را در زندگی یک زن بازی نمیکند لیکن همینکه نشانگر تمایل به پرداخت هزینه گزاف از سوی همسر است و از این راه مقام شامخ و پر بهای زن در ارتباط زناشویی ارزشمند ارزیابی گشته برای زن بسیار ستودنی تحلیل میگردد.
نکته قابل تامل دیگر اینکه نه تنها تمایل مرد به سرمایه گذاری گزاف ملاک ارزشمندی رابطه فی مابین قلمداد میگردد بلکه جواهرات فی النفسه ارزش کاربردی دارا نمیباشند این بدان معناست که با جواهرات به عنوان مثال نمیتوان رانندگی کرد ( مانند اتومبیل ) در جواهرات نمیتوان زندگی کرد ( مانند خانه ) لذا به شکل واقعی فاقد جنبه کاربردی میباشند. لذا هر هدیه ای که دارای ارزش ذاتی و نه ارزش کاربردی باشد خوشایندی زن را به همراه خواهد داشت . مصداق دیگر این مدعا علاقمندی و واکنش مثبت بانوان در هنگام دریافت گل میباشد. گل از دیگر پیشکشی هایی است که فاقد ارزش کاربردی بوده لیکن ارزش ذاتی را در خود ذخیره دارد که بی قیمت بوده و به اندازه ارزش والای یک زن نمیتوان برای زیبایی آن مقدارعددی معلوم کرد.
بنابر این از آنجایی که جواهر و گل دارای ارزش ذاتی و فاقد ارزش کاربردی هستند از محبوبیت ویژه در نزد خانم ها برخوردار بوده و علم به این یافته روان شناسانه برای مردان کمک موثری خواهد بود در انتخاب بهترین ها برای همسرانشان.
در خاتمه شاید ذکر این طنز بی مناسبت نبوده و به گونه ای توجیه پذیر به نظر برسد که گفته میشود در روز مادر جواهر فروشی ها شلوغند و در روز پدر جوراب فروشی ها !