Articles (مقالات)

پروستات Prostate

پروستات Prostate

پروستات عضوی است به اندازه یک گردوی کوچک به وزن 20 گرم که در ابتدا مجرا و زیر مثانه قرار گرفته است. پروستات در لاتین به معنای غده محافظ و در جایی غده رشد کننده تعبیر گشته است . غده پروستات در اثر بزرگ شدن به علت مجاورت آن در گلوگاه خروج ادرار از مثانه باعث مشکلات در دفع می گردد. با توجه به اینکه این عضو در جلوی راست روده یا رکتوم واقع شده پزشک از راه مقعد می تواند آن را به راحتی لمس نماید. پروستات از سنین پایین شروع به رشد می کند بطوریکه در بعضی از مردان از 40 سالگی این پدیده تحت تأثیر هورمون های تغذیه و مسائل ژنتیکی و نژادی و غیره به صورت بارزی جلب توجه می نماید

غده پروستات غده‌اى است كه تنها در مردان يافت مى‌شود .کار اصلی پروستات کمک به بخش تولید مثل می باشد. پروستات قبل از برون پاشی منی در مردان ، ماده شیری رنگی را به آن اضافه می کند که تاثیر مستقیم در حیات و نقل و انتقال اسپرمها و عمر آنها ایفا میکند.

با افزایش سن احتمال ابتلا به گرفتاریهای پروستاتی بیشتر میگردد. به عنوان مثال عفونت پروستات ، بزرگی خوش خیم پروستات و سرطان پروستات از جمله بیماریهایی میباشند که با افزایش سن احتمال ابتلا به آنها فزونی میابد. در این راستا معمولاً یکی از عوارض جانبی که ایندسته از مردانِ مبتلا در طولِ درمان و یا پس از آن با آن روبرو میگردند نا توانی در ایجاد و یا نگهداری نعوظ در هنگام برقراری رابطه جنسی است . درد در هنگام برقراری رابطه جنسی ،ارگاسم بدون انزال ( انزال خشک ) ،و یا ناتوانی در رسیدن به ارگاسم نیز در زمره شکایات این دسته از مردان گزارش گردیده است. وجود میل جنسی و عدم توانایی در برقراری رابطه جنسی ، شرایط نا خوشایندی را مسبب میگردد که به کاهش اعتماد به نفس در انجام رفتار جنسی منجر میگردد. از اینرو بررسی کلیه عوامل بدنی و نیز روانی باید زیر نظر پزشک و سکس تراپیست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته درمان و توصیه های لازم جهت بهینه سازی زندگی جدید جنسی ارائه گردد.

به منظور کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای پروستات رعایت نکات زیر از سوی صاحب نظران مورد تاکید میباشند:

ترک دخانیات و کاهش مصرف مشروبات الکی : بر پایه تحقیقات دانشگاه کالیفرنیا افرادی که مشروب خوار سنگین هستند 2 برابر بیش از افرادی که مشروب خوار معمولی هستند درگیر سرطان پروستات میشوند.

اتخاد برنامه ویژه غذایی : رژیم غذایی پرچربی خطر سرطان پروستات را افزایش می‌دهد. بر پایه گزارشی که در مجله تغذیه مبنی بر تاثیر رژیم غذایی در پیشگیری از مشکلات پروستات آورده شده است ، رعایت رژیم غذایی حاوی مواد کم چربی و مملو از سبزیجات و میوه ، پرهیز از گوشت قرمز و مواد پر کالری ، استفاده از گوجه فرنگی به مقدار کافی و همچنین گل کلم و براکلی ، چای سبز ، سویا ، ویتامین ای ، و دی و به حد اقل رسانیدن مصرف لبنی و کلسیم اضافی ، میتواند نقشی به سزا در کاهش احتمال ابتلا به مشکلات پروستات داشته باشند. گفته شده است که مصرف ماهي نیز به علت دارا بودن امگا 3 احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش مي‌دهد

.افزایش دفعات برقراری رابطه جنسی : رابطه جنسي و انزال مكرر ميتواند از انباشته شدن عوامل سرطانزا در درون غده پروستات جلوگيري به عمل آورد. البته ثابت گرديده داشتن رابطه جنسي با چندين شريك جنسي متفاوت ميتواند سرطان پروستات را در مردان تا 40 درصد افزايش دهد. (به خاطر افزايش ريسك ابتلا به بيماريهاي منتقله جنسی)

انجام مداوم تمرینات ورزشی

لازم به ذکر است سرطان پروستات دومين سرطان شايع بعد از سرطان ريه در ميان مردان است .

علائمی که بروز آنها احتمال سرطان پروستات را مطرح می‌کند عبارتند از:

احساس مكرر نياز به دفع ادرار به خصوص در شب.

احساس درد يا سوزش در هنگام ادرار كردن

اشكال در هنگام، شروع و متوقف‌ كردن ادرار يا ادرار ضعيف

ون در ادرار يا منی

درد يا سفتي در كمر، لگن يا ران‌ها

ناتوانى جنسى

گرچه سرطان پروستات در اغلب موارد مرگبار نیست، شناخت عوامل خطرساز برای این بیماری برای تشخیص علائم سرطان پروستات و درمان زودرس آن اهمیت دارد . از جمله عوامل خطرساز بالقوه برای سرطان پروستات عبارتند از :

سن:‌

سرطان پروستات اغلب در افراد سالمند ديده می‌شود و افراد زير ۵۰ سال به ندرت به آن مبتلا می شوند. مردان بالای ۶۰ سال بيشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان پروستات هستند و بايد بيشتر متوجه علائم هشدار دهنده اين بيماری باشند.

وراثت :
. سابقه ارثى سرطان پروستات عامل مهمى در ابتلا به اين سرطان است

فزايش ميزان ترشح هورمون جنسی مردانه:

تستوسترون در خون اغلب موجب تسريع روند بدخيمى سرطان پروستات مى‌شود.

نژاد:

سیاهپوستان بیشترین خطر ابتلا و آسیایی ها خصوصاً ژاپنی ها ا پایین‌ترین میانگین خطر ابتلا به این سرطان را دارا میباشند.

عوامل شيميايی :

تماس با مواد شيميايی سرطان‌زا در محيط مانند لاستیک ، کود ، بافتنی ها و نیز کادميم، که در تهيه برخی آلياژها و باتری کاربرد دارد، عامل مستعد کننده و پيشتاز در ايجاد سرطان پروستات است.

شاد و پیروز باشید و شعار همیشگی را در گوش که : سکس بهتر ، زندگی بهتر

Maryam Mohebbi Ph.D

www.maryammohebbi.com

905.597.1622

Please follow and like us:

1 thought on “پروستات Prostate

    • […] سرطان پروستات رشد دسته ای از سلولهای سرطانی در پروستات هستند که می‌تواند باعث گرفتگی در مجاری ادراری یا متاستاز به سایر اعضاء بدن شود. سرطان پروستات یکی از شایعترین سرطان ها پس از سرطان پوست و مرگ آورترین سرطان در مردان پس از سرطان ریه است. علت این سرطان دقیقا مشخص نیست. اما زمینه های ژنتیکی، عوامل هورمونی، رژیم غذایی ،عوامل شیمیایی سرطان زا (تماس با عوامل شغلی و محیطی شانس بروز سرطان را بیشتر می‌کند.بررسی های همه گیر شناسانه نشان داده است که عوامل وراثتی در ده درصد موارد نقش دارد. […]

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)