مواد پلاستیکی و ناتوانی جنسی
مواد پلاستیکی و ناتوانی جنسی
مواد پلاستیکی زمینه ساز ناتوانی جنسی در مردان
از آنجایی که مواد و ترکیبات شیمایی موجود در محیط زندگی که روزانه افراد به نوعی با آن ها در ارتباطند میتواند نقش اساسی در سلامتی انسانها بازی کند لذا روزانه پژوهش های متعددی پیرامون عوارض تماس با مواد شیمیایی در بدن از سوی مراکز تحقیقی به عمل میاید . در این راستا یکی از مقوله هایی که توجه بسیاری از محققین را به خود معطوف داشته بررسی عوارض استفاده از لوا زم پلاستیکی در رفتار جنسی مردان است . بنا بر مطالعات متخصصین مردانی که بنا بر شرایط کاری مجبور به تماس با مواد پلاستیکی به مقدار زیاد بوده اند 4 برابر بیش از مردان دیگر دچار ناتوانی جنسی گشته و نیز 7 برابر بیش از سایرین از زود انزالی شکایت مند بوده اند . نتایج این تحقیق که در نوع خود بی نظیر و به تازگی در نشریات علمی به چاپ رسیده است حاصل 5 سال مطالعاتی است که بر روی 634 کارگر کارخانه در کشور چین به عمل آمده است . گفته میشود میزان تماس کارگران چینی با مواد پلاستیکی موجود در محیط کار 50 برابر بیش از مقداری است که یک کارگر امریکایی ممکن است در طی روز با آن سروکار داشته باشد.
در پژوهش انجام شده از کلیه کارکنان کارخانه وضعیت تاهل ، سن ، شرایط زندگی زناشویی ، سابقه بیماریهای قبلی ، مصرف مواد مخدر ، و سایر عواملی که میتوانسته در نتیجه گیری تحقیق به نوعی نقش ایفا کند سوال شده بود و پاسخ این افراد در راستای کیفیت رفتار جنسی در چهار طبقه بندی مورد ارزیابی قرار گرفته است : 1- زود انزالی 2- ناتوانی جنسی 3- میل جنسی 4- خشنودی جنسی و رضایت از ارتباط جنسی . و چنانچه ذکر آن رفت میزان اختلالات رفتار جنسی در این دسته از کارکنان بیش تر از گروه گواه و یا دسته ای بود که با مواد شیمایی –پلاستیکی بر خورد نداشته بودند .
و اما باید دید در لوازم پلاستیکی چه میگذرد که چنین پیامدهای نا خوشایندی را مسبب میگردد .چنانچه میدانیم فراورده های پلاستیکی به لحاظ ویژگی های منحصر به فرد خود از محبوبیت بسیاری در صنایع تولیدی برخوردارند لیکن در ترکیب مواد پلاستیکی ماده ای موسوم به بیس فنل ای استفاده میشود که اتصال مولکول های بیس فنل BPA در پلاستيک پلي کربناتي با گرم شدن يا قرار گرفتن در معرض اسيدها و بازها، شکسته مي شود و مي تواند وارد غذا، شير يا نوشابه درون ظروف پلي کربناتي شده و نهايتاً وارد بدن انسان شود. بررسي ها نشان مي دهد اين ترکيب پس از ورود به بدن مي تواند دستگاه غدد درون ريز و هورمون ها را با اختلال مواجه سازد. اين موضوع چنان حاد شد که چندي قبل دولت کانادا در يک اقدام ضربتي تصميم گرفت به کارگيري پلاستيک هاي پلي کربناتي در بطري هاي شير نوزادان را ممنوع سازد. گفته شده است اين ترکيب قادر است افراد را در معرض بيماري هاي قلبي و عروقي و ديابت و حتي بيماري هاي کبدي قرار دهد.
از ديگر مشکلات اين ترکيب مي توان به چاقي و بلوغ زودرس اشاره کرد. دانشمندان اخیرا در کنگره چاقی در اروپا اعلام داشته اند که تماس جنین با ترکیبات شیمیایی که در ساخت ظروف پلاستیکی مورد استفاده قرار میگیرد نقشه ژنتیکی افراد را به گونه ای برنامه ریزی میکند که احتمال ابتلای آنان به چاقی را در دوره های بعدی زندگی، افزایش میدهد
از سویی پاره ای از تحقیقات نشان داده اند که « بيس فنل اي » كه در پلاستيكهاي صناعي بسته بندي مواد غذايي مورد استفاده قرار مي گيرد رشد نوع خاصي از سرطان پروستات را افزايش مي دهد.
به نوشته پايگاه اينترنتي انجمن آمريكايي تحقيقات سرطان , نوعي از سرطان پروستات كه ويژگي ان داشتن گيرنده هاي جهش يافته براي اندروژن است بيش از بقيه سرطان هاي پروستات در واكنش به وجود , بيس فنل اي , رشد مي كند.
بسياري از سرطانهاي پروستات براي رشد خود به هورمونهاي مردانه مانند تستوسترون نياز دارند و يكي از راههايي كه در درمان سرطان پروستات به كار گرفته مي شود مهار كردن توليد تستوسترون است ولي بيماراني كه در آنها گيرنده هاي اندروژني جهش پيدا كرده اند درمان فوق بي تاثير است و مطالعه جديد نشان مي دهد اگراين بيماران درمعرض بيس فنل اي قرار گيرند خطر رشد سلولهاي سرطاني در آنها افزايش قابل ملاحظه اي مي يابد.
در خاتمه توصیه میگردد به منظور کاهش خطرات احتمالی بواسطه وجود ” بیس فنل ای ” در محیط پیرامون زندگی ، نسبت به مصرف وسایل پلاستیکی از جمله ظروف غذاخوری ، بطری های آب پلاستیکی ، قوطی های کنسرو که دارای پوشش داخلی پلاستیکی هستند ، احتیاط لازم را به عمل آورید.
Maryam Mohebbi Ph.D
www.maryammohebbi.com
905.597.1622