Articles (مقالات)
سکس ، حاملگی ، زایمان

سکس ، حاملگی ، زایمان

حاملگی و سکس
حاملگی و سکس

سکس ، حاملگی ، زایمان

 

حاملگی و سکس

دوران حاملگی از جمله دوره هایی در زندگی انسان است که در آن رفتار جنسی  بسیار افراد دستخوش تغییراتی میگردد..بنا بر تحقیقات انجام گرفته ،  افت تعداد دفعات ارتیاط جنسی در ماههای اول حاملگی به کرات گزارش گردیده است . علت این کاهش ، خستگی ، نگرانی از آسیب رسی به جنین ، حساسیت سینه ها ، حالت تهوع و مواردی از این دست  ذکر شده است. در سه ماهه دوم بارداری با افزایش نرخ تعداد دفعات رابطه جنسی مواجه هستیم که دلیل آنرا میتوان کاهش حالت تهوع ، راحتی بیشتر در کنار آمدن با وضعیت حاملگی ، افزایش جریان خون در مهبل ، بالاتر رفتن میزان لغزندگی واژن و …جستجو کرد. لیکن در سه ماهه سوم مجدداً کاهش در میزان انجام رابطه جنسی و رسیدن زن به ارگاسم، به چشم میخورد که مشخصاً و عمدتاً به دلیل سنگین شدن بدن و ودشواری در تحرک بدنی ، ترس از خونریزی ، نگرانی از زایمان زودرس ، پیشگیری از عفونت  و نهاتیاً پارگی کیسه آب اتفاق میافتد . اگر چه در بسیاری از روابط زناشویی دوران حاملگی محدودیت هایی در فرایند رفتار جنسی آنها ایجاد میکند لیکن هیچگونه مدرکی دال بر مضر و یا خطرناک بودن سکس در دوران بارداری موجود نیست و چنانچه وضعیت جسمانی مادر به صلاحدید متخصصین طبیعی گزارش شده باشد انجام رفتار جنسی بلا مانع است.

 از انجایی که در ماههای آخر بارداری خوابیدن مادر به پشت توصیه نمیشود لذا برای انجام رابطه جنسی بایستی پوزیشن هایی بکار گرفته شوند که در آن زن مجبور به طاق باز خوابیدن نبوده فشار کمی به رحم وارد آید.  از جمله پوزیشن هایی که در این ایام برای زوجین قابل اجرا میباشد : 1- پوزیشن نشسته : در این وضعیت مرد به پشت خوابیده و زن حامله بر روی مرد نشسته فرایند دخول انجام میپذیرد 2– پوزیشن رودر رو خوابیده : در این وضعیت زوجین به پهلو و رودر روی یکدیگر خوابیده و فرایند دخول انجام میپذیرد 3- پوزیشن قاشقی : در این وضعیت زوجین درکنار هم به پهلو خوابیده لیکن بدن مرد در پشت بدن زن فرایند دخول را به انجام میرساند 4– پوزیشن چهاردست و پا : در این وضعیت زن بر روی چهار دست و پا قرار گرفته مرد فرایند دخول را به انجام میرساند. در طول انجام هر گونه  رابطه جنسی به طور مداوم بایستی از رضایت و راحتی زن اطمینان حاصل نمود و در صورت عدم رغبت زن به ادامه از انجام ان خودداری ورزید

باید به خاطر داشت که همواره میتوان از سایر امکانات رسیدن به خشنودی جنسی از جمله تحریک با دست ، سکس دهانی و بکارگیری وسایل کمک جنسی را در ایام باردری بهره مند شد . در صورت انجام سکس دهانی برای زن از سلامتی دهان و دندان ( تب خال  ، آفت و…) اطمینان حاصل کرده از وارد کردن هوا به داخل رحم باید اجتناب ورزید . معمولاً به  خاطر شرایط بهداشتی انجام رابطه جنسی مقعدی در ایام بارداری توصیه نمیشود چرا که  احتمال انتقال باکتری های مقعد به داخل واژن موجود میگردد و از سویی برای برخی زنان که دچار هموروئید هستند سبب ساز ناراحتی ممکن است گردد.

 در باب میل و اشتیاق به انجام رابطه جنسی در هنگام بارداری باید گفت  با اینکه  فرایند حاملگی در کم و کیف رابطه جنسی تاثیر گذار است  لیکن پدیده ای کلی  و همه گیر نبوده و  جنبه فردی  نیز میتواند داشته باشد. بعضی مادران در پی تغییرات هورمونی در دوران بارداری ، خود را بسیار راغب تر به برقراری رابطه جنسی میبنند. گاه به خاطر افزایش جریان خون در ناحیه لگنی ، زن از ارگاسم بیشتر و قوی تری میتواند برخوردار گردد . از سویی نگرانی مصرف داروهای ضد بارداری از بین رفته و ارتباط جنسی بدون دلواپسی از امکان حاملگی میتواند ادامه یابد . قطع شدن پرید و رهایی از درد ها و درد سر های قاعدگی خود امکان وسیتعتری برای برقراری رابطه جنسی برای زوجین بوجود میاورد.برای عده ای از مردان نیز شرایط خاص بدنی مادر و اضافه شدن وزن ، مطلوب و مشوق ارتباط جنسی بیشتر است .

از طرف دیگر برای عده ای از مادران این تغییرات هورمونی ، بدنی ، و روانی پیامدهای منفی در روند ارتباط جنسی آنها میگذارد و کنار آمدن با آنها برای زوجین مشکل میباشد. در هر حال آنچه در نظر داشتن آن مهم است این میباشد که حاملگی محدودیتی برای انجام رفتار جنسی ایجاد نمیکند و چنانچه شرایط بدنی زن در طول دوران حاملگی با مشکل خاصی روبرو نباشد داشتن رابطه جنسی بلا مانع به نظر میرسد. تنها توصیه متخصصیین زنان و زایمان به زنان باردار پرهیز از سکس در هفته های آخر حاملگی است که به منظور پیش گیری از خطرات احتمالی دوری از برقراری رابطه جنسی خصوصا در هفته آخر حاملگی را گوشزد میکنند.

علی رغم باور شایع متخصصین که سکس در سه هفته آخر حاملگی منجر به زایمان زود هنگام و تولد جنین زود تر از موعد مقرر میشود ، مطالعات دانشگاه اوهایو امریکا نتیجه ای کاملا مخالف این ادعا را نشان داده است . بر اساس این تحقیقات مادرانی که در سه هفته آخر حاملگی از نظر جنسی فعال بوده اند زایمان پیش رس نداشته و معمولا فرزندخود را در هفته 39.9به دنیا میاورند و این در حالیست که مادرانی که در 3 هفته آخر بارداری ازسکس پرهیز کرده اند فرزندان خود را در هفته 39.3 به دنیا آورده اند.

لیکن چند نکته در رابطه با رفتار جنسی در طول دوران حاملگی وجود دارد که بنا به شرایط بدنی هر زنی در نظر گرفتن آنها لازم به نظر میرسد:

به دلیل افزایش حجم شکم و سنگینی جنین در ماه های آخرانجام رفتار جنسی در بعضی پوزیشن ها مشکل زا میتواند باشد

به دلیل افزایش جریان خون در ناحیه لگن گاه دستگاه تناسلی حساس شده و تحریک این ناحیه برای عده ای از زنان خوشایند نمیباشد

سینه ها در طول دوران حاملگی افزایش حجم پیدا کرده و گاه بسیار حساس میشوند

تغییرات هورمونی و افزایش وزن و نیز دلنگرانی های راجع زایمان و …از عواملی میتوانند باشند که کیفیت رابطه جنسی را تحت تاثیر خود قرار دهند

سکس بعد از زایمان

بنا بر نتایج تحقیقات مندرج شده در ژرنال کلینیکال نرسینگ ، مشکلات جنسی در عده ای از مادران بعد از زایمان ماندگار است . به ادعای پژوهشگران حتی بعد از گذشت یک سال اززمان زایمان ، از هر سه زنی یک زن هنوز از درد هنگام مقاربت در رنج است و بیش از نیمی از مادران به نوعی از یکی از انواع مشکلات جنسی شکایت مند میباشند .

مطالعات انجام پذیرفته حاکیست 55% از مسائل مادران پس از زایمان مربوط به مشکلات جنسی متعاقب زایمان است که این درصد در مقایسه با سایر مشکلات مادران رقم بالایی به شمار میرود در حالیکه مشکلات دیگر بدنی مانند تکرر ادرار رقم 37 % رابه خود اختصاص داده اند .

در این رابطه از سن و نژاد به عنوان دو فاکتور تاثیر گذار در کم و کیف مشکلات جنسی مربوط به زایمان یاد شده است . زنان سفید از سلامت بدنی بهتری نسبت به زنان آسیایی بهره مند بودند و زنان مسن تر ، زنانی که دوره زایمان طولانی تری میداشتند و نیز زنانی که بچه های درشت دنیا آورده بودند ، مشکلات جنسی بیشتری را گزارش کرده بودند.

از دیگر عوامل تاثیر گذار در مشکلات جنسی مربوط به زایمان باید به متد و نحوه زایمان اشاره نمود. تحقیقات انجام شده مؤید آنند که مادران سزارینی کمترین تجارب نا خوشایند جنسی را داشته و تنها 19% از آنها دچار مقاربت دردناک شده بودند . مادرانی که به شکل طبیعی فرزند خود را دنیا آورده بودند 34% و مادرانی که با وسایل کمکی و یا فورسپس زایمان کرده بودند 36% با مشکل مقاربت دردناک دست و پنجه نرم میکردند.

غیر از تغییرات بدنی که متعاقب فرایند زایمان دستگاه تناسلی زن بدان دچار گشته و کم و کیف رابطه جنسی را تحت تاثیر خود قرار میدهد از جمله زمینه های روانی و محیطی که رفتار جنسی زن را بدنبال مادر شدن دستخوش تغییر میکند ، بیخوابی های شبانه ، خستگی روزانه ،اضطراب انجام مسئولیت جدید مادری ،مراقبت از فرزند ، محدود شدن رفتار های رمانتیک سابق و ترس از حاملگی مجدد میباشد.

دکتر مریم محبی رواندرمانگر و سکس تراپست

Tel: 905-597-1622

www.maryammohebbi.com

Voicemail : 818-7321622


Please follow and like us:
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)