Uncategorized
زینک و سکس

زینک و سکس

زینک و سکس

همانګونه که میدانیم بدن ما جهت انجام امور روزانه خود به مواد معدنی مختلفی نیازمند میباشد. رفتار جنسی یکی از مهمترین کنش های بشری به شمار میرود که کمبود یا بیش بود برخی ترکیبات معدنی میتواند سلامت و کیفیت انجام  آنرا تحت تاثیر خود قرار داده کارآیی مطلوب و مورد انتظار آن را با اختلال مواجه سازد.

زینک و یا همان روی یک ماده معدنی بسیار ضروری  میباشد که بعد از آهن به عنوان دومین ماده معدنی فراوان در بدن نقشی مهم در فرآیندهای بیولوژیکی ایفا میکند. بنا بر ګزارش مرکز بهداشت جهانی امروزه چیزی حدود یک سوم جمعیت دنیا با کمبود زینک در بدن خود مواجه میباشند. برخی از مشکلات و ګرفتاری هایی که در بدن پدیدار میشوند ګاه میتوانند ضعف وجود زینک را یاد آورد شوند. نشانه ها وعلایمی که حضور آنها میتواند ناشی از کمبود زینک در بدن باشند عبارتند از:  احساس ضعف و کم بودن انرژی، دیر التیام بخشی زخم های بدن، عفونت های تنفسی، جوش، ضعف سیستم ایمنی بدن، تاخیر در رشد، مشکلات بلوغ جنسی، ضعف  باروری یا مشکلات جنسی، اسهال های طولانی مدت، کهیر های پوستی، کم مویی، خستګی فکری، تشکیل لکه های سفید بر روی ناخن و….

 مصرف زینک نقشی مهم در سلامت جنسی در مردان بازی میکند ګفته شده که غلظت زینک در مایع انزال مرد به طور مثبتی با تعداد اسپرم و تحرک آن مرتبط میباشد. غلظت زینک در پروستات و بیضه ها بسیار بالا بوده در سنتز تستسترون موثر میباشد. در مردانی که با مشکل ناباروری مواجه بوده یا تستسترون خون آنان پایین میباشد مصرف زینک  میتواند به افزایش تعداد اسپرم، تستسترون و هیدروتستسترون کمک کند. به موازات بالا رفتن تستسترون، تمایلات جنسی فزونی یافته و اشتیاق به برقراری رابطه جنسی بهبود پیدا میکند. مضافاْ بر آنکه مردانی که مشکل نعوظ در آنان با کمبود تستسرون مرتبط میباشد مصرف زینک به بهبود ناتوانی جنسی در آنان کمک نموده است.

در بررسی که از سوی دانشګاه پزشکی میشیګان بر روی  مردان بیست تا هشتاد ساله به مدت ۲۰ هفته انجام شد نشان داد مردان جوانی که مدت ۲۰ هفته  از خوردن زینک منع شده بودند کاهش در سطح  تستسترون آنها بوجودآمده بود این در حالی بود که مردان مسن تر که در طول شش ماه  به مصرف زینک روی آورده بودند نشانه هایی از افزایش تستسرون در آنها دیده شده است.

اګر بخواهیم  علایم کمبود زینک در  مردان را خلاصه کنیم باید به مواردی چون: تاخیر در بلوغ جنسی، کاهش سلامت پروستات، کوچکی بیضه، کاهش سطح تستسترون، از دست دادن نعوظ و ناتوانی جنسی، کم شدن تعداد اسپرم ها، افزایش احتمال ناباروری و…. اشاره کنیم.

اما زینک این ماده معدنی بسیار مهم را چګونه و از طریق مصرف چه دسته مواد خوراکی میتوان تامین کرد؟ فرآورده های خوراکی که حاوی زینک میباشند عبارتند از ګوشت قرمز، غلات، حبوبات، آجیل  و…

یکی از خوراکی هایی که سرشار از زینک میباشد صدف است. از دیر باز بشر به کشف این واقعیت نایل آمده که صدف  دارای خاصیت آفرودیزیاکی ( بالا برندګی میل جنسی) بسیار و در سوابق تاریخی نیز آمده است که عادت امپراطور یونان بر این بوده است که روزانه ماموران خود را به سواحل انگلیس فرستد تا  به جمع آوری صدف تازه بپردازند . هدف امپراطور این بوده که بتواند هر روز صبحانه خود را باصرف چند صدف آغاز نماید. ( شاید هم مشکل جنسی در کار بوده و امپراطور را بر آن میداشته که با مصرف صدف بتواند ناتوانی جنسی را در خود اصلاح کند !!) امروزه دسته ای از محققین بر این باورند که  صدف به دلیل داشتن ماده شیمیایی بنام دوپامین( نروترنزمیتری که به افزایش میل جنسی کمک میکند) و نیز داشتن مقدار قابل توجه زینک  از ارزش غذایی خاصی بر خوردار میباشد. کمبود زینک در بدن سلامت جنسی فرد را در خطر انداخته در مردان مشکلات پروستات و در زنان ناباروری و کاهش میل جنسی را  میتواند ایجاد کند. به باور محققین در هر ۱۰۰ ګرم صدف خوراکی چیزی معدل ۶۰ میلی ګرم زینک موجود میباشد که رقم بسیار قابل توجهی به شمار میرود.

از دیکر منابع خوب خوراکی که حاوی زینک میباشد میتوان به تخم کدو اشاره کرد. این تخمه محبوب  که از دیر باز یکی از اجزاء ثابت آجیل جات ما ایرانیان میبوده است حاوی بیسفنول میباشد که نه تنها بر روی میل جنسی تاثیر گذار است بلکه گفته شده تنظیم کننده استروژن نیز میباشد. تخم کدو دوست پروستات است و مشکلات ناشی از بزرگ شدن پروستات را کاهش میدهد این دانه بدلیل ترکیبات زینک کم بودن تستسترون مرد را جبران کرده همچنین در کیفیت اسپرم نیز تاثیر گذار میباشد در رابطه با زنان نیز گفته شده تخم کدو در امر لغزنده سازی مهبل نقش داشته و میل جنسی زنان را بالا میبرد. از انجایی که با افزایش سن میزان زینک بدن رو به کاهش میگذارد لذا تامین آن از طریق مصرف موادی حاوی زینک چون تخم کدو توصیه میگردد. تخم کدو که غنی از نظر زینک میباشد مصرف روزانه 3-2 قاشق از آن قویاً توصیه گردیده است.

 وقتی صحبت از زینک میکنیم خوراک ګران قیمیت و اشرافی خاویار را نیز نباید از قلم بیاندازیم. خاویار علی الخصوص از نوع مرغوب و اصل  نیز سرشار از زینک بوده و به همین واسطه تحریک کننده تولید  تستاسترون وپشتیبان عملکرد رفتار جنسی در مرد به شمار میرود.

 از سویی باید خاطر نشان کرد که با خوردن ۱۰۰ ګرم عدس، نخود یا ګندم آسیاب نشده میتوان چیزی معادل ۴ الی ۵ میلی ګرم زینک به بدن وارد کرد. در هر ۱۰۰ ګرم جګر ګوساله ۸ میلی ګرم،و در هر ګرم ګوشت  ۳ تا ۵ میلی ګرم زینک موجود است.

لازم به ذکر است افرادی که به اختلالات ګوارشی مبتلا بوده، ګیاه خواران، معتادین به مواد الکلی، افراد مبتلا به کم خونی، زنان باردار، مادران شیر ده و … بیش از سایر افراد در معرض خطر کمبود زینک قرار دارند.

تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش خطر ابتلا به عفونت، کاهش التهاب، تسریع التیام زخم، همه از مزایای حضور زینک در بدن حکایت میکنند اما آشنایی با فواید بی شمار زینک نباید ما را به مصرف بی رویه این ماده معدنی ترغیب نماید. ګیجی، خواب آلودی، تعرق، افزایش ضربان قلب، کاهش هماهنګی عضلانی  و ….. مشکلاتی از این دست با مصرف بی رویه زینک مرتبط میتوانند باشند. توصیه میشود کلیه افرادی که قصد تهیه و استفاده خود سرانه زینک را دارند پیش از مصرف پزشک خود را از این تصمیم آګاه سازند و با مشورت و تایید درمان ګر شروع به استفاده از زینک نمایند.

شاد و پیروز باشید و شعار همیشگی را در گوش که :” سکس بهتر ، زندگی بهتر “

مریم محبی

سکسولوژیست

mohebbi_sexology اینستاگرام:

www.maryammohebbi.com

Tel:905-597-1622

Please follow and like us:

Leave a Reply

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)