رهبران مذهبی و بهداشت جنسی
رهبران مذهبی و بهداشت جنسی

چنانچه شما جزء دسته افرادی میباشید که با مقوله سکس و مخاطرات برقراری رابطه جنسی و همچنین بیماری جنسی آشنا بوده و همواره وضعیت سلامت جنسی خود را چک میکنید بدانید شما در طیف ضعیفی از اقشار جامعه قرار دارید که به این مهم میپردازند ومتاسفانه اکثر افراد با اهمیت مقوله ارتباط جنسی ، راه های پیشگیری از بیماریهای مقاربتی و یا لزوم استفاده از روش های پیشگیری از بارداری نا آشنا میباشند
آنچه در حال حاضر در جامعه در شرف انجام است نوعی مراقبت فردی است که همواره مسئولیت نگهبانی از زندگی جنسی را در فرد گوشزد کرده است لیکن شواهد امر نشان میدهند این نوع از هوشیاری جنسی ناکافی به نظر رسیده و زمان آن فرا رسیده است که گامی بزرگتر از جانب مسئولین امر علی الخصوص سیاستمداران و نیز رهبران مذهبی در راستای اعتلای اطلاع رسانی جنسی برداشته شود.
سردبیران یک نشریه معتبر پزشکی به نام پلاس مدیسن آورده اند که عليرغم اينکه مدتهاست جامعه پزشکي اصول و موازینی چون تشویق به استفاده از کاندوم و معرفی وسائل پيشگيري از بارداريهاي ناخواسته را به منظور بهبود بهداشت جنسی ارائه کرده است لیکن این توصیه ها همیشه رعایت نمیگردند و در بسياري از موارد، مسئوليت انجام اين توصيهها به خود افراد واگذار شده است. در این راستا رهبران سیاسی و مذهبی باید ناکامي خود را در زمينه ترويج بهداشت جنسي بپذيرند، و از ابتکار عمل های بزرگتر در اين حوزه حمايت کنند.
اين نويسندگان در سرمقاله 25 مه (4 خرداد) اين نشريه مينويسند: “گرچه چشماندارهاي سياسي و مذهبي در گذشته مانع سياستگذاري مطلوب براي بهبود وضعيت بهداشت جنسي شده است،اما هم اکنون سياستمداران و رهبران مذهبي بايد از نفوذشان براي پرداختن به مشکلات استفاده کنند، و دقيقا به اين علت آنها در سرِ چهارراه سلامت، فرهنگ، مذهب و سياست ” قرار دارند
سازمان جهاني بهداشت در سال 2004 بهداشت جنسي را به عنوان حوزه مورد توجه خاص خود اعلام کرد.این در حالیست که در گذشته بهداشت جنسي زيرمجموعهاي از بهداشت توليدمثل به حساب ميآمد. اما حتي در کشورهايي مانند آمريکا نيز حتي در مقابل بنياديترين اصول بهداشت جنسي مقاومت وجود دارد. براي مثال بيمههاي بهداشتي در بسياري از ايالتهاي آمريکا هزينههاي مربوط به تهیه وسائل پيشگيري از بارداري يا برخي از اشکال آن را پوشش نميدهند. و سالیان دراز تنها استراتژی دولت فدرال آمريکا به منظورپيشگيري از رفتارهاي پرخطر جنسي ، صرفاٌ توصيه به پرهيز جنسي بوده است.
نتيجه اين سياستها در جهان آمار تاسفباري به قرار زیر را سبب گشته است :
-بر اساس آمار مراکز کنترل و پيشگيري بيماريهاي آمريکا هر ساله 19 میلیون بیمار مبتلا به بیماریهای مقاربتی به لیست بیماران افزوده میگردد که 15.9 میلیارد دلار هزینه به نظام بهداشتی تحمیل میکند..
-بر اساس آمار سازمان جهاني بهداشت در سال 1999 حدود 340 ميليون مورد جديد بيماري آميزشی شامل سيفيلس، سوزاک، کلاميديا و تريکومونيازيس- در مردان وزنان 15 تا 49 ساله گزارش شده است.
اين نويسندگان بر پنج حوزه عملکردی در زمينه بهداشت جنسي تاکيد ميگذارند
– آگاهی رسانی در زمینه سقط جنينهاي غيرايمن
دسترسي به خدمات و اطلاعات جنسی براي افراد محروم
دسترسي رایگان و آسان به وسائل پيشگيري از بارداری
طرح قوانین جدید خدمات بهداشت جنسی و حمایت از آن
و اقدام مقتضی در زمينه پیشگیری و درمان ایدز
آگاهيبخشي در زمينه بهداشت جنسي در مقياسِ جهاني تعهدي بس بزرگ است، و اين تعهد به آساني يا به سرعت قابل انجام نيست. اما با پذيرفتن مسئوليت شخصي در مورد بهداشت جنسي از یک سو و ترغيب رهبران محلي به گسترش اين تعهد از سوی دیگر، ميتوان در اين زمينه به پيشرفتهاي قابلتوجهي در جهتِ اعتلای سلامت اجتماع رسيد
Maryam Mohebbi Ph.D
www.maryammohebbi.com
905.597.1622