Articles (مقالات)

بکارت

بکارت

بکارت
بکارت

 

باکره گی به عنوان یکی از شاخص های تعیین وجود یا عدم وجود ارتباط جنسی پیش از ازدواج همواره و از دیر باز نقشی غیر قابل انکار در کیفیت سلامت زندگی زناشویی افراد دارا بوده است . چه بسیار روابط زناشویی که در نخستین روزهای آغازین خود در پی عدم روًیت خون در شب زفاف به تهمت و افترا و لکه دار انگاشتن دامن عروس و نهایتاً به جدایی و طلاق منجر گردیده و چه بسیار پدران و مادرانی که سالیان دراز با دیدی مکدر به رابطه زناشویی خود نگریسه و همواره علامت سوالی را در گوشه دل خود مسکوت نگاه داشته اند که علت نبود پرده بکارت و یا مشاهده خون در اولین شب زندگی زناشویی چه میتوانسته باشد . زن خانواده که از نداشتن رابطه جنسی خود پیش از ازدواج اطمینان کامل دارد ، پس از گذشت سالها هنوز برای خود او این سوال که چرا در اولین رابطه رسمی خود فاقد پرده بکارت بوده نه تنها روشن نمیباشد بلکه شنیدن طئنه و کنایه های همسر همواره آزارنده و شرمسار کننده بوده است .

از آنجایی که پدیده بکارت به عنوان یکی از شاخص های ایجاد کننده نفاق و جدایی در زندگی های زناشویی و همچنین در برخی انگیزه خود کشی و یا قتل های ناموسی میتواند باشد ، نظر به پیامدهای بسیار وخیمی که این باور فرهنگی میتواند برای عده ای از اقشار جامعه ایجاد کند لذا در نظر است با شرح مختصری از داستان پرده بکارت گوشه های ناگفته و ندانستهً این رسم فرهنگی باز و شناخت صحیح تری از این قضیه چه از طریق برنامه تلویزیونی اینجانب و چه از طریق این مجله در اختیار اذهان عمومی قرار گیرد.

کلمه پرده یا ” هایمن ”  از نظر لغوی از ” هایمنئوس  “خدای ازدواج و عروسی در زبان یونانی گرفته شده است . در تصاویر بدست آمده ازاسطوره های قدیمی ، هامنئوس سمبل پاکی قلمداد  میگشته  که در لباسی سپید با دو بال فرشته آسا با مشعلی در دست در کنار دو ساقدوش همراهی میشود . پوشیدن لباس سفید در شب عروسی پیشینه ای طولانی داشته و چنانچه میدانیم در اکثر کشورهای دنیا این رسم به شکلی بسیار تخطی ناپذیر دنبال میگردد ( اگر چه بسیاری از افراد از مفاهیم فرهنگی یا تاریخیه آنچه بدان می پرازند کم اطلاع میباشند .) پوشیدن لباس سفید سمبل پاکی ، منزه بودن و نوعی معصومیت به معنای نداشتن تجربه جنسی پیشین ( در فرهنگی که داشتن رابطه جنسی کاری کثیف ارزیابی میگردد) و همچنین تور عروس به شکلی سمبلیک اشاره بر پرده بکارت داشته که روی صورت عروس قرار داده میشود و کسی که بردارندهً این تور و در واقع آغازگر زندگی جنسی این دختر میباشد همانا شخصی است که به شکلی رسمی و قانونی در مسند دامادی قرار گرفته است . لذا به شکلی از پیش پذیرفته شده ، این باور فرهنگی معلم  نقشی است  که ضمن آن از بانوان جامعه خواسه میشود تا شروع ارتباط جنسی رسمی ، از برقراری رابطه جنسی پرهیز و در حفظ و مراقبت از پرده بکارت خود که تنها سند و مدرک قابل روًیت برای تایید این پرهیزگاری است کوشا باشند.

چنانچه میدانیم همه دوشیزگان دراین پاسداری سر بلند نبوده و بنا بر دلایلی عمداً و یا سهواً به اکبند بودن ! خود مهر انقضاء میزنند. لذا با صرف هزینه های گزاف و با تفبل ریسک های بسیار در صدد انجام آنچه در افواه شایع است “ گلدوزی پرده بکارت “بر میایند .  تا به شکلی ( هر چند ساختگی ) زندگی زناشویی آتی خود را با آرامش خاطر و بدون مجادله آغاز نمایند. به گزارش مجله پزشکی بریتانیا، با رایج شدن عمل جراحی و بازسازی پرده بکارت آمار قتل های ناموسی زنان به خاطر ثیوبت / عدم باکره گی شان در مصر طی چند سال اخیر به میزان 80 درصد کاهش یافته است. د ر کنار اینکه عده ای متخصصین امور زنان و زایمان به تولید فراورده هایی رو آورده اند که بتواند با ایجاد شرایط ساختگی نقش حضور پرده بکارت در زن را امکان پذیرسازند . دکتر سومرن پزشک زنان و زایمان هلندی است که در گفتگوی خودبا مجله پزشکی اوترخت اذعان داشته است که موفق گشته اس کپسول های ژلاتینی را طراحی و تولید نماید که به شکل موقتی کار پرده بکارت در زن را میتواند ایفا نماید . این کپسول ها با قرار گرفتن در مهبل با گرمای بدن باز گشته و محتویات ژلاتینی خون مانند فضای دهانه مهبل را پوشانده و تصویری از حضور پارگی پرده بکارت را در ذهن بیننده میتواند ایجاد کننده باشد . انگیزه تولید این دسته از محصولات پیش گیری از قتل های ناموسی ، خودکشی دختران جوان و انسجام روابط زناشویی ذکر گردیده است.

 و اما در گذر انتخاب مسیر باکره گی  و یا بی پردگی  ، قشر دیگری از دختران هستند که گزینه  ” باکرگی ” را انتخاب نموده اند و درمسیرانتخابی خود ، اولین رابطه جنسی خود را به شب عروسی خود اختصاص داده بر این باورند که هدیه باکرگی به عنوان ارزشمند ترین هدیه ازدواج به همسر اختصاص داشته و  باز کنند این هدیه شخصی است که به شکلی رسمی و طولانی مدت در کنار فرد خواهد ماند ( گفتنی است که این باور صرفاً به بانوان و به منطقه جغرافیایی خاصی اختصاص نداشته و در بسیاری از کشور های غربی و همچنین در بسیاری از مردان این آیین طرفداران بسیار دارد ).

آنچه دامنگیر بسیاری از تازه عروسانی که مسیر باکره گی را انتخاب نموده اند  ،شده است بعضاً شاید مشاهده  عدم خون مورد انتظار در هنگام برقراری اولین رابطه جنسی با همسر میباشد. علی رغم اینکه دختر به باکره بودن خود اطمینان کامل دارد لیکن متعاقب انجام برقراری رابطه جنسی و نبود پرده بکارت شبهاتی در ذهن دختر و پسر ریشه میدواند که از این پس خلوص رابطه زناشویی میتواند خدشه دار گردد. و این در حالیست که هیچیک از زوجین ازآناتومی دستگاه تناسلی زن آگاهی نداشته و از تعدد گونه های پرده بکارت در زن و حتی امکان عدم وجود پرده بکارت در بدن زن به شکلی کاملاً طبیعی و مادرزادی بی اطلاع میباشند.  چرا که پرده ای که در دوره حاملگی دهانه واژن جنین را کاملاً می پوشاند، ممکن است تا قبل از تولد بطور کامل دررحم مادر از بین برود. این بدین معناست که برخی از زنان از همان بدو تولد دارای هیچگونه پرده ای نمی باشند . بنا بر مطالعات انجام شده چیزی بیش از 50 درصد زنان در هنگام اولین مقاربت فاقد پرده بکارت میباشند

لازم به ذکر است که پرده بکارت در زن دارای اشکال و صور متفاوت بوده و این تنوع در تصویر زیر به خوبی قابل روًیت میباشد . پرده بکارت به عنوان غشاء بسیار نازکی که در منطقه ورودین  مهبل زن قرارگرفته است در اشکال : حلقوی ،هلالی ، مشبک ، دو تکه ویا مسدود  موجود میباشد . وجود یک یا چند سوراخ در پرده بکارت امکان خروج خون پرید را برای فرد مهیا میسازد. برای عده ای از زنان که دارای پرده ای از نوع قابل انعطاف ” فلکسیبل هایمن ” میباشند هنگام برقراری رابطه جنسی این پرده باز شده یا کنار رفته و مجدداً بعد از برقراری رابطه جنسی به جا ی اول خود برمیگردد. لذا میبینیم که علی رغم وجود پرده لیکن هنوز فرد میتوانسته به برقراری رابطه جنسی مبادرت ورزیده باشد بنا بر این وجود پرده بکارت شاخص معتبری برای اطمینان از نبود ارتباطات جنسی در پیش از ازدواج نمیباشد.

از سویی بر کسی پوشیده و پنهان نیست که فرد علی رغم داشتن پرده بکارت هنوز میتوانسته به برقراری رابطه جنسی مبادرت ورزد . در این گونه از ارتباطات جنسی که اصطلاحاً “ تکنیکال ورجینیتی ” نام دارد فرد تنها از برقراری رابطه واژینال و یا دخول امتناع میورزد لیکن با بکارگیری سایر متد های ارتباط جنسی  غیر واژینال و یا “ پانتومیم سکس ”  به خشنود سازی جنسی خود و یا شریک جنسی مبادرت ورزد.

از طرفی  دانستن این نکته نیز خالی از لطف نیست که بدانیم تا کنون هیچگونه رابطه مستقیمی بین وجود پرده بکارت و هدف تطبیقی آن، آنهم به نفع موجودات من جمله انسان کشف نشده است. گفتنی است که وجود این لایه گوشتی در دهانه اندام جنسی/تناسلی منحصر به انسان نیست و می توان آنرا در دسته ای از جانداران کیسه دار و پستاندار مانند اسب، وال و کفتار و غیره نیز مشاهده نمود. به عقیده برخی پژوهشگران وجود آن در دوره جنینی او را از عفونت های مکرر در اندام تناسلی اش محفوظ نگه می دارد. برخی این لایه را همانند اندامهای دیگری چون آپاندیس و انگشت کوچک پا می دانند که بتدریج به تحلیل می روند. گروهی نيز کارکرد چنین عضوی در واژن سگ و الاغ را اينطور تعبير می کنند که پرده  به مثابه قفلی است که پس از جفت گیری درب آنرا می بندد و از خروج منی از آن جلوگیری می کند.

در خاتمه متذکر  میگردد که این  بخش از باورها و انگاره های فرهنگی ما  پیرامون پدیده بکارت ، نیاز به باز نگری داشته و در این راستا افزایش اگاهی های جنسی نقشی بس ارزشمند در پیشگیری از آسیب های روانی – جنسی و اجتماعی.امید که ذکر نکات فوق توانسته باشد تا اندازه ای ذهن خوانندگان محترم را نسبت به مقوله بکارت آشنا کرده باشد.

موفق و پیروز باشید و شعار همیشگی را در گوش که سکس بهتر، زندگی بهتر

مریم محبی

رواندرمانگر و سکس تراپسیت

1622-597-905

Voice mail : 818-732-1622

 sexology/سکسولوژی : فیس بوک

 

www.drmohebbi.com

Please follow and like us:
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)