
با مردان سوتن آشناتر گردیم
ملاحظات بدنی و توجه به ویژگی های ظاهری جسمانی صرفاً خصلتی زنانه انگاشته نمیشود و امروزه مردان بسیاری بسان زنان با دلمشغولیاتی چون مویینی ، کم مویی ، چاغی ، سایز بینی و… دست به گریبان هستند . گویی دوره چهره های مردانه با ابروهای پرپشت و سبیل های از بناگوش در رفته و بدن هایی که عضلانی بودن یا نبودن آنها ازدر زیر لباس های گشاد یقه مردانه به سختی قابل تشخیص بود به سر آمده مردان امروزی در بهره وری از خدمات آرایشی – ورزشی گوی سبقت را از زنان ربوده اند. درفرمت نوین ظاهر مردانگی ، الگوی مورد پیروی ، سلمانی طراحی شده موی سر و ریش ، تمیزی اطراف موهای ابرو ، بوتاکس شدن خط اخم ، سفیدشدن دندانها ، لکه برداری پوست ، استفاده از لوسیون های مرطوب سازی ، لیزر شدن موهای بدن و… تعریف میگردد که نهایتاً شکل موجود با تصویر مردانی که در گذشته در افواه و زبان عامه از آنها به نام ” سوسول ” یاد میشد برابری میکند .. لیکن نباید فکر کنیم که الگویی که هم اکنون مورد پیروی مردان قرار دارد هنوز سوسول پروریست و در واقع الگوی مذکور متعلق به دوره فی مابین قدیم و جدید میباشد که در آن چهره ها ی مردان به زنانگی نزدیک شده ، پوشش ها رنگین گردیده ” نرمی و ظرافت ظاهری ” آرمان قابل پذیرش واقع گردیده بود.
الگوی تراشیدگی و سوسول گری عمر طولانی در جامعه پیدا نکرد لیکن از میان هم نرفت بلکه فرم تکمیلی به خود گرفته، اینبار پیچش عضلات و قدرت بدنی اضافه به ترکیب قبلی گردید بدنبال این مد ، مردان به تلاش درآمده تا علاوه بر آرایش و پیرایش وقت و هزینه بسیار مصروف کلاسهای بدنسازی ، خوراکی های پروتئینی ، تزریقات هورمونی ، جراحی و… داشته باشند. گویی نسل مردان امروزین ” تنومندی” را بیش از دوره های پیشین ارجحیت نهاده است .نام این الگوی نوین را من اصطلاحاً ” سوتن ” خطاب میکنم که از ادغام دو نام “سوسول ” اشاره به ” مردان تراشیدکی طلب” و ” تن ” اشاره بر ” مردان تنومندی طلب ” حاصل آمده است ..بی تردید خستگی حاصل از ساخت و نگهداشت این بدن با به نمایش درآوردن آن در لباسهای تنگ آستین کوتاه که از فرط بزرگی ماهیچه ها در شرف پارگی هستند از تن بدر رفته صورتهای مردان آماده مجلس رقص و بدنهای آنها آماده میدان جنگ گردیده اند.
رعایت بهداشت و حسن مراقبت از زیبایی های ظاهری بدن نه نتها مزموم نیست بلکه امری کاملاً ضروری به نظر میرسد لیکن وقتی جنبه وسواس پیدا کند از مسیر سالم خود میتواند خارج گردد. روبرتو اولیوردیا روانشناس محقق در دانشگاه هاروارد در سال 2000 از اختلالی تحت عنوان ” عقده ادونیس ” ( اسطوره یونانی که ونوس عاشق او شد ) یاد میکند و در شرح آن معتقد است مردان امروزین سعی بسیار در ساختن بدن های سوپرسکسی داشته وخبر این تلاش ها به یمن وسایل ارتباط جمعی چون فیس بوک توییتر ، اینستاگرام و.. به سرعت در کل جهان قابل انتشار گردیده است . گرفتن توجه و بالابردن لایک ها اهمیت بسیار پیدا کرده و به همین موازات بیش از پیش تحت تاثیر فشار گروه همسال قرار گرفته اند.در این فضای مجازی نه زنان بلکه این بار مردان هستند که به تماشای مردان دیگر نشسته مقبولیت ظاهری آنرا مورد ارزیابی قرار میدهند.
لیکن به ازای بالارفتن درجه ” تب توجه طلبی ” این دسته از مردان نسبت به مقولاتی چون انتقاد و عدم پذیرش حساستر واکنش نشان داده و نتیجتاً در شیوه زندگی ، برنامه های ورزشی ، رژیم های تغذیه ای ، سوء استفاده از دارو و… به شکل افراط وتفریط رفتار میکنند. در امریکا در سال 2012 اعلام گردید که 90 درصد از پسران دبیرستانی صرفاً به منظور ساختن ماهیچه تن به ورزش سپرده ، 36 درصد قرص های پروتیین و 6 درصد از این افراد استرویید های غیر قانونی استفاده میکنند.
در کنار کمپلکس ادونیس ، متخصصین پزشکی و روانشناسی برای افرادی که نسبت به وضعیت ماهیچه ای خود دچار وسواس شده اند ا از اصطلاح ” بیگورکسیا ” یا اختلال در ارزیابی وضعت ماهیچه ای یا “ضعیف پنداری عضلانی ” یاد میکنند که در آن فرد همواره بر این گمان است که ماهیچه ها در فرم درست خود قرار نگرفته اند و برای رفع این نقص در تقلای بسیار بسر میبرند . بد نیست اضافه کنم تعداد مردانی که در جامعه مبتلا به بیگورکسیا گشته اند روزانه در حال افزایش میباشد.
در تحقیقی که در سال 2012 از سوی مرکز تحقیقات بدنی انگلستان منتشر گردید نشان داده شد که 30 درصد از مردان در مورد وضعیت شکم خود مورد قضاوت قرار گرفته لقب ” شکم آبجویی” بدانها اطلاق گردبده است ، 19 درصد از مردان در مورد بزرگی سینه های خود ( موبز) مورد ارزیابی دیگران واقع گردیده اند که از هر 5 نفر 3 نفر از این مردان اظهار کردند که از شنیدن این قضاوتها رنجیده خاطر گردیده اند.
شاید فکر کنیم که مردان به انگیزه جلب توجه زنان است که توجه افراطی نسبت به ظاهر خود پیدا کرده اند اما آیا براستی زنان طالب بدن های هیکلی مردان میباشند؟ در پژوهشی که در سال 2000 در سه کشور اتریش فرانسه و امریکا به انجام رسید از دانشجویان مرد و زن خواسته شده بود تا نظر خود را راجع به جذابیت بدنی مردان اظهار نمایند . در این بررسی نشان داده شد که در هر سه کشور ، مردان بر این باور بودند که زنان طالب مردانی میباشند که به طور متوسط 13 کیلو ماهیچه ای تر از فرم فعلی آنها هستند و این در حالی بود که زنان اعلام داشته بودند که مردان ” معمولی” که الزاماً ماهیچه اضافی ندارند را بیشتر طالبند.
با این تفصیل میتوان انگاشت الگویی از مردانگی که امروزه از سوی بسیازی از رسانه های گروهی مورد تشویق و تبلیغ قرار گرفته است و مردان خود را ملزم به پیروی از آن مفروض داشته برای نیل بدان استانداردها ، پول و انرژی بسیار مصروف میدارند بیشتر جنبه تجاری داشته با ترغیب این الگو مجال بیشتری برای فروش فراورده ها و محصولات خوراکی ، آرایشی ، ورزشی و.پیدا میگردد .از سویی استانداردهای معرفی شده از جذابیت بدنی اساساً دست نیافتنی بوده تلاش فردی در همانندسازی با الگوهای تلقینی الزاماً خوشنودی و رضایتمندی برای مردان در پی ندارد.
شاد و پیروز باشید و شعار همیشگی را در گوش که : ” سکس بهتر ، زندگی بهتر”
مریم محبی
سکسولوژیست
www.maryammohebbi.com
Tel: 905-597-1622
Voice mail: 818-732-1622
کپی بردای از مطلب فوق تنها با ذکر کامل منبع مجاز میباشد[template id=”3453″]