Articles (مقالات)
استرس و سکس زنان

استرس و سکس زنان

از فشارهای روحی  امروزین موجود در زندگی های عموم ، و تاثیرات منفی آن در ابعاد سلامت بدنی – روانی همگان آگاهیم . بدون شک دامنه آسیب های وارده ناشی از استرس  ، تنها زندگی جسمانی – روحی فرد را تحت تاثیر قرار نداده بلکه زندگی جنسی و کیفیت انجام رابطه جنسی آنان نیز مورد تهدید قرار خواهد گرفت. پیامدهای جنسی تجربه استرس در هر فردی متفاوت بوده در اشکالی گوناگونی چون بی میلی جنسی ، ناتوانی جنسی ، زود انزالی ، ناتوانی در رسیدن به خوشنودی جنسی و… میتواند متجلی گردد. به باور محققان امور سلامتی متعاقب تجربه پدیده استرس زا ، کورتیزول یا هورمون استرس در بدن رو به فزونی میگذارد  و با بالا رفتن میزان  کورتیزول لیبیدو یا میل جنسی رو به کاهش میگذارد . از این رو میزان ترشح کورتیزول با لیبیدو دارای رابطه ای معکوس بوده و هر اندازه فرد مضطرب تر میگردد نسبت به سکس و مقولات جنسی کم توجه یا کم کشش تر گشته تا جاییکه شاید سکس کاملاً از فهرست اولویتی فرد خارج گردد.

در روابط زناشویی ،  خانه  به محل آسایشی تعبیر میگردد که قرار است نقش استرس زدایی داشته زوجین در زیر سقف آن اضطراب روزانه را کاهش داده لختی در کنار یکدیگر بیاسایند به این امید که متعاقب این آسایش و کاهش کورتیزول در بدن زن ومرد ،امکان احتمال نزدیکی بدنی بتواند متجلی گردد. به باور تحقیقات انجام شده در روابط زناشویی که در آن زن و مرد هر دو به انجام کار بیرون از منزل مشغول هستند ورود به خانه الزاماً تجریه یکسان استرس زدایی  در پی نخواهد داشت بدان معنا که مردان پس از ورود به خانه ،اندک مقداری رلکس کردن موجب پایین آمدن سطح وسیعی از کورتیزول در بدن آنها میشود در حالیکه این کاهش در زنان با تاخیر بیشتر و صرف زمان حاصل میگردد.

درتحقیقی که به همت دانشگاه یو سی ال ای در امریکا انجام شد از زنان و مردان متاهل داوطلب خواسته شد تا در انتهای روز با انجام تست کورتیزول که با آزمایش بزاق دهان قابل سنجش بود پژوهش گران را از میزان هورمون استرس در بدن خود مطلع سازند. نتیجه این بررسی نشان داد مردان با صرف مدت کمی از استراحت به میزان قابل توجهی از کورتیزول بدن خود را از دست میدهند و این در حالیست که زنان همچنان مضطرب باقی میمانند.

در تجزیه و تحلیل های به عمل آمده نشان داده شد که علت دوام استرس در این دسته از زنان مسئولیت های دیگر مادری میباشد که همچنان آنان را مکلف به انجام نگاه داشته است. به این معنا که انجام امور فرزندان اعم از تغذیه ، نظافت و استحمام ، نظارت بر تکالیف ، صرف وقت برای برقراری رابطه کلامی  و…. معمولاً بر دوش این زنان بوده و رسیدگی به تک تک این موارد مولد استرس در بدن آنان میتواند باشد. نکته جالب آنکه زمانیکه این دسته از همسران زنان در انجام امور خانه به یاری زنان خود میشتافتند تا از بار استرس آنان بکاهند این امر موجب کاهش در حجم استرس وارد آمده شده بود لیکن بیشترین تاثیر زمانی اتقاق میافتاد که این مردان در امور فرزندان مبادرت به همکاری کرده بودند. از این رو آنچه نقشی مهم در کاهش زنان بازی میکند تنها کمک همسران در امور خانه داری نبوده بلکه رسیدگی به موضوعات فرزندان نقش بسیار مهم تری در کاهش سطح کورتیزول یا هورمون استرس در بدن زنان بازی میکند

به باور این تحقیق زنانی که شوهران آنان د رامور فرزندان بیشتر همکاری نشان داده بودند علاوه برکمتر بودن میزان سطح استرس در بدن ، تعداد دفعات برقراری رابطه جنسی بیشتری در مقایسه با گروه مقابل گزارش نموده بودند

از سال 1960 به این سو ، همگام با مشارکت زنان در انجام امور مالی بیرون از منزل و پا گرفتن نگرش های مساوات طلبانه ای که به برابری حقوق زن و مرد تاکید میورزیدند امروزه مردان دو برابر بیش تر از سابق به همسران خود در انجام امور خانه داری کمک میکنند و در حوزه مربوط به فرایند فرزند پروری سه برابر بیش تر در امور فرزندان مداخله و مشارکت از خود نشان میدهند.

علی رغم همیاری بیشتر مردان در انجام امور خانه داری و بچه داری هنوز هم بسیاری از زنان متاثر از ” سندرم شیف دوم ” بوده بعضاً علاوه بر انجام شیف اول کاری خود در محیط بیرون ، به هنگام ورود به منزل شیف دوم کاری خود را بایستی به انجام رسانند استرس انجام مسئولیت های خانه تا جایی آسیب رسان است که از آن به عنوان ” سندرم” یاد شده و محققان بر این باورند برای درمان آن بایستی به چاره جویی پرداخت. بنا بر شواهد آماری در کشور کانادا امروزه زنانی که دوشادوش مردان مشغول به انجام امور کار بیرون از خانه هستند علاوه بر زمان کاریه برابر با مردان ، یک ساعت و نیم بیشتر هنوز بایستی در محیط خانه به کار کردن خود ادامه دهند و این در حالیست که این بار برای انجام امور خانه مزدی دریافت نمیکنند.

به ادعای پژوهش گران هر اندازه مردان در انجام امور منزل حضور فعال داشته باشند در نگرش جنسیتی فرزندان خود تاثیر مثبت تری داشته  دید تساوی بینانه پیدا کرده ، انجام امور خانه امری تنها زنانه از سوی فرزندان انگاشته نمیشود. بنا بر تحقیق داشنگاه بریتیش کلمبیا مردانی که در خانه به انجام امور خانه داری میپردازند حتی در گزینش های شغلی آتی فرزندان خود نیز  تاثیر گذار میتوانند باشند. بدان سان که مردانی که در محیط خانه به امور خانه داری پرداخته بوده اند فرزندان دختر آنان که شاهد همکاری پدر خود در امور خانه داری بودند احتمال اینکه به مشاغل زنانه ای چون پرستاری ، معلمی و.. گرایش  پیدا کنند  کمتر بوده  در حالیکه بیشتر به مشاغل پر درامد تر و مرد محورانه ای چون وکلالت ، پزشکی  و.. علاقه نشان داده و در این رشته های مشغول به فعالیت شده بودند

نهایتاً حجم وسیع داده های علمی در راستای محسنات همیاری مردان در انجام امور خانه داری ما را بر آن میدارد این جمله زنان را باور کنیم که میگویند : ” سکسی ترین کلمه ای که یک مرد میتواند به ما زنان بگوید این است که بگذار امشب ظرف ها را من بشویم !!!!

و میتوان پیش بینی نمود که شستن ظرف ها عاقبتی خوش چون هم بستری را میتواند در پی داشته باشد !!!!

شاد و پیروز باشید و شعار همیشگی من را در گوش که ” سکس بهتر ، زندگی بهتر “

دکتر مریم محبی

سکس تراپیست

Tel:905-597-1622

Voice mail: 818-732-1622

www.maryammohebbi.com

کپی برداری از مطالب وب سایت دکتر محبی تنها با ذکر نام وب سایت و نویسنده مجاز میباشد


Please follow and like us:
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)